Share   Report!   Description

Asus ROG Rapture GT-AC5300; Meer informatie of bestellen? Ga dan naar: http://bit.ly/2k701FA

Stel je voor, je hebt veel aandacht besteed aan de samenstelling van je PC, de goede componenten bij elkaar gezocht, compatibiliteit gechecked tussen de onderdelen, je systeem geoptimaliseerd, en je bent helemaal klaar om je nieuwe game-pc te gebruiken.
Dus, je begint na al je onderzoek en tijd eindelijk je spelletjes te spelen, maar precies op dat moment gaat je broertje even 18 gig aan plaatjes downloaden en op z’n switch spelen. Of je huisgenoot zet even netflix aan op zn 4K TV. Daar gaat je verbinding.
Om deze dingen binnen de perken te houden en je te verzekeren dat je netwerk nooit meer een probleem is tijdens het gamen, kijken we naar de Asus ROG Rapture GT-AC5300. Een simultaneous tri-band router met een gecombineerde maximum snelheid van 5300 mbps, die heel veel technieken en toepassingen heeft om ervoor te zorgen dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over je netwerkverbinding.
Deze router monitort en optimaliseert al je game-verkeer, binnen je netwerk, maar zelfs richting je gameservers.
Laten we eerst even beginnen aan de buitenkant. Naast het typerende uiterlijk heeft 8 afzonderlijke antennes die in combinatie met Asus Rangeboost ervoor zorgt dat je overal in huis een stabiel signaal hebt. Uiteraard is het een Mu-Mimo router, dus met geschikte apparaten krijgt elk apparaat zijn eigen verbinding.
We zien ook niet 4, maar 8 netwerkpoorten, waarvan er twee dedicated zijn voor gaming apparaten. Deze poorten krijgen voorrang op al het andere verkeer, zodat je zeker weet dat andere gebruikers je bandbreedte niet opslokken.
Daarnaast wordt er ook softwarematig rekening gehouden met games door de Game Boost functie, die gaming verkeer herkent en optimaliseert, niet alleen van je PC’s, maar hij herkent zelf ook consoles, zodat je, waar je ook op speelt, geen last hebt van je broertje zijn downloads.
Maar ook buiten je netwerk gaat het door, want de Rapture heeft ingebouwde support voor het Gamers Private Netwerk van WTfast, speciale verbindingen alleen voor gamers richting de servers, zodat je nooit meer last hebt van hoge ping of latencies.
Deze privé verbinding kun je ook inzetten binnen je netwerk, aangezien je een aparte 5ghz band kunt gebruiken puur voor gamen, zodat je elkaar echt nooit meer in de weg zit.
Dit alles wordt aangedreven door een quad core 1,8ghz cpu met 1gb aan ram, waarmee je echt zeker weet dat je router alles wat je er op af gooit aankan.
In de software kun je alle instellingen makkelijk naar eigen wens afstemmen, maar dat kan ook via de speciale applicatie. Hierin kun je ook realtime zien wie er wat doet op je netwerk en on-the-fly aanpassingen maken aan bijvoorbeeld de netwerkregels.
De router heeft ook 3 usb 3.0 poorten en support voor link-aggregation, om bijvoorbeeld je NAS met 2 netwerkpoorten tegelijk aan te sluiten voor hogere transfer speeds.
Ook kun je als je een harde schijf aansluit de router zelf gebruiken als download server, zonder de tussenkomst van een pc of laptop.
Als laatste is er ook de toevoeging om gelijktijdig een VPN en normale verbinding te draaien, zodat je geen last hebt van slechte verbindingen terwijl je huisgenoten nog gebruik kunnen maken van hun beveiligde verbinding.
Al met al is het een serieuze router voor de hardcore gamers.
Meer info/bestellen? Coolblue.nl/be


Hide
Loading download links..